Reklame*
  • grand-canyon-las-vegas

Udflugter i Las Vegas

Selvom der er rigeligt at se og opleve på The Strip, så kan det også være en god idé at tage et par dage ud af kalenderen til at smutte på en udflugt eller to.

Grand Canyon

Der findes masser af guidede ture med både bus, fly og helikopter til Grand Canyon.

Red Rock Canyon

Midt i Nevadas glohede ørken ligger Red Rock Canyon – en naturpark med røde og gule sandstensklipper.

Hoover Dam

Denne 220 meter høje kurvede væg midt i landskabet er konstrueret for at kunne kontrollere strømmen og producere elektricitet.

Udflugter

Selvom der er rigeligt at se og opleve på The Strip, hvor hoteller og casinoer ligger side om side, så kan det også være en god idé at tage et par dage ud af kalenderen til at smutte på en udflugt eller to for at beundre den storslåede natur, du finder i Nevada. Grand Canyon er et af de mest besøgte attraktioner i hele USA, men der er også mange andre seværdighederne, du ikke bør snyde dig selv for.

Top 5 udflugter

1: Grand Canyon

Grand Canyon er at finde på UNESCOs verdenskulturarvsliste, og det er ikke ubegrundet: Den store kløft er nemlig 446 km lang, 26 km bred og omkring 1,86 km dyb og således noget af et imponerende geologisk fænomen. Kløften er dannet af Colorado-floden, som den dag i dag stadig ligger i bunden. Selvom der ikke er et entydigt svar på, hvornår Grand Canyon er dannet, så viser nyeste forskning, at den blev dannet for mere end 17 millioner år siden.

Sådan kommer du til Grand Canyon

Der findes masser af guidede ture med både bus, fly og helikopter til Grand Canyon. Men hvis du er på bilferie i USA og har lejet en bil, vil du formentlig gerne køre derhen. I hvert fald er det i de fleste tilfælde en nemmere og mere overskuelig løsning. På vejen kan du køre forbi Hoover Dam og Lake Mead, som er to rigtig gode stop, der helt klart er værd at lægge vejen forbi.

Det er også muligt at komme fra Las Vegas til Grand Canyon med helikopter. En sådan tur tager omkring 45 minutter. Du flyver over føromtalte Hoover Dam og Lake Mead og lander nede i selve kløften. Turen koster fra $300, hvilket selvfølgelig gør det til en noget dyrere løsning end med bil eller bus – til gengæld får du en oplevelse, som du sent glemmer. Det kan også lade sig gøre at købe en pakkepris, der inkluderer almindeligt fly til Grand Canyons top samt helikopter- og bådtur ned i bunden af kløften. Hvis du vælger at flyve, er det en god idé at sørge for at komme hjem, efter solen er gået ned; du må ikke snyde dig selv for et blik over Las Vegas, hvor alle de imponerende bygninger lyser op i mørket.

Hvad skal du lave i Grand Canyon?

Selve Grand Canyon er et kæmpe område, hvorfor det giver mening at tale om den vestlige og sydlige side. Den vestlige del ligger tættest på Las Vegas, og her kan du både tage glasgangen over kanten og tage en helikoptertur ned i grøften, hvorfra du kan tage en båd.
Når du ankommer til Grand Canyons vestlige del, skal du tage en bus ud til den overvældende og fantastiske udsigt. Det er desværre ikke er tilladt at køre derhen på egen hånd, hvorfor du her skal regne med en ekstra udgift, hvis du ellers er i bil.

Den sydlige del af Grand Canyon er efter de flestes mening den flotteste. Ulempen her er, at den ligger en del længere væk fra Las Vegas, end den vestlige del gør. Det kan godt lade sig gøre at tage dertil på en dag, hvis man er indstillet på at køre hjemmefra tidligt og komme forholdsvis sent hjem. Alternativt kan du tage en overnatning i Grand Canyon.

På de guidede ture kan du komme på en helikoptertur, der indkluderer picnic nede i grøften. Her får du mad og lidt champagne, inden I flyver videre. Turen tager cirka fire timer i alt, og i nogle tilfælde vil du blive tilbudt afhentning i limousine ved dit hotel. Det kan dog være en god idé at booke i rigtig god tid, da disse ture hurtigt bliver udsolgt.

2: Red Rock Canyon

Midt i Nevadas glohede ørken ligger Red Rock Canyon – en naturpark med røde og gule sandstensklipper. Du behøver blot at køre en lille time i bil fra Las Vegas, før du kan opleve dette fantastiske stykke natur. Klipperne leder tankerne hen på Sedona i Arizona, men Red Rok Canyon ligger noget mere centralt og er derfor efterhånden blevet ret populært.

Der er dog meget andet at foretage sig end at beundre klipperne. Du kan gå eller cykle ture på de afmærkede ruter gennem parken. Især cykelturen er der stor mulighed for at tilmelde sig til som en udflugt fra Las Vegas; her bliver du fragtet i bus og får stillet cykel til rådighed til den 13 mil lange tur. Hvis du ikke har lyst til at prøve kræfter med cykelturen, men i stedet har en bjergklatrer gemt i dig, så er dette chancen for at få lov til at klatre op af de lodrette klippesider. Der er også rig mulighed for at kigge på alt lige fra fugle til kunstprojekter. Med andre ord: Mulighederne er uendelige.

3: Lake Mead

Bare en halv times kørsel udenfor Las Vegas finder du Lake Mead, som er et oplagt stop på vej til Grand Canyon eller bare ren og skær som en lille udflugt et par timer væk fra The Strip.
Søen er et perfekt sted til at slappe helt af og få sol i kinderne, mens du solbader, svømmer, hiker eller sejler. Ligegyldigt hvad du foretager dig, kan vi med sikkerhed sige, at du ikke bliver skuffet over den fantastiske natur, der blandt andet byder på lavabakker og rødglødende sten.

4: Hoover Dam

Denne 220 meter høje kurvede væg midt i landskabet er konstrueret for at kunne kontrollere strømmen og producere elektricitet. I 2010 blev broen Hoover Dam Bypass bygget, og den gør turen til Grand Canyon lidt hurtigere. Så hvis du alligevel skal den vej, bør du tage turen over broen og lade dig imponere over den vanvittigt betagende udsigt fra toppen. Faktisk ligger Hoover Dam kun lidt over 50 km udenfor Las Vegas, så du kan også nøjes med blot at køre langs U.S route 93 for at komme over broen og få den helt exceptionelle oplevelse.

5: Zion National Park

Cirka 2,5 timer uden for Las Vegas finder du Zion National Park – en helt fantastisk park, der med sit mangefarvede landskab imponerer gang på gang. Parken har åbent døgnet rundt hele året, og her finder du alt fra øde områder til smukke, strømmende vandfald. Der er rig mulighed for at overnatte i parken, faktisk tager flere på en tur, hvor de både får vandret, slappet af og nydt naturen, inden de ved sengetid kryber ind i soveposen og falder i søvn under stjernehimmelen.

Det koster 25 dollars pr bil at komme ind i parken, som har et areal på 593 kvadratkilometer. Mulighederne for, hvad du kan foretage dig, er uendelige. Du kan eksempelvis tage en shuttle bus, der kan køre dig rundt mellem de mest populære spots, gå på opdagelse på de mange markerede stier, opleve Virgin floden og meget, meget mere.